Acasă Actualitate Programul Start-Up Nation va avea un buget de peste 440 de milioane...

Programul Start-Up Nation va avea un buget de peste 440 de milioane de euro

0

Marți, Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a anunțat cu entuziasm continuarea Programului Start-Up Nation în acest an, cu un buget impresionant de peste 440 de milioane de euro. Acest program, finanțat din fonduri europene, va oferi sprijin vital pentru antreprenorii români, contribuind la dezvoltarea unei economii dinamice și inovatoare.

„Trebuie să ştim să vorbim despre povestea de succes a antreprenorului român. Să nu ne fie ruşine pentru că sunt astfel de poveşti – de la poveştile de debut scrise prin Start-Up Nation. Anul acesta, Start-Up Nation are finanţare pe fonduri europene de peste 440 de milioane de euro”, a declarat Oprea. Acest program nu doar că oferă finanțare, dar include și o componentă de formare profesională esențială pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale.

Lansarea programului „Femei Antreprenor” la sfârșitul lunii iulie

În același context, Ministrul Oprea a anunțat și lansarea Programului „Femei Antreprenor”, care urmează să demareze la finalul lunii iulie. Această inițiativă este menită să sprijine femeile antreprenor din România, oferindu-le acces la finanțare și resurse necesare pentru dezvoltarea afacerilor lor.

„Deja avem o veste bună de la partenerii noştri de la STS, care lucrează foarte intens la platformele pe care vom debuta odată cu ‘Femei Antreprenor’. Sper ca, la sfârşitul lunii, pe 30, să putem lansa acest program. Va fi deschis 45 de zile, astfel încât pe toată această perioadă, neavând criteriul ‘Primul venit, primul servit’, toate doamnele antreprenor care doresc să primească finanţare să poată depune proiecte competitive”, a explicat ministrul.

Susținerea antreprenoriatului feminin prin acces facil la finanțare

Programul „Femei Antreprenor” are ca scop principal eliminarea barierelor în calea accesului la finanțare pentru femeile antreprenor. Oprea a subliniat importanța creării unei platforme eficiente și accesibile, unde femeile pot depune proiecte competitive fără presiunea de a fi primele care aplică.

Acest program este deschis timp de 45 de zile și nu aplică principiul „Primul venit, primul servit”, ceea ce permite tuturor femeilor antreprenor să aibă șanse egale de a primi finanțare. „Toate doamnele antreprenor care doresc să primească finanţare să poată depune proiecte competitive”, a declarat Oprea.

România va avea cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană

Pe lângă anunțarea acestor programe, Ministrul Economiei a discutat despre perspectiva economică optimistă a României. Conform unor estimări citate din The Economist, România este pe cale să aibă cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în următorii 7-8 ani.

„Geografia este prietena României. În această perioadă nu mai suntem o ţară la limita Uniunii Europene, suntem o ţară în prima linie, unde există efervescenţă (…) Şi îmi place să citez din The Economist, care spune că, în următorii 7-8 ani, România va avea cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană”, a afirmat Oprea.

Dezvoltarea economică prin investiții și creșterea consumului

Oprea a subliniat că această creștere economică va fi alimentată de investiții, creșteri salariale și creșterea consumului. „Creşterea economică înseamnă o creştere de piaţă bazată pe investiţii, pe creşterea salariilor, pe creşterea consumului. Dar este un lucru de care cu toţii împreună, dumneavoastră, cei din sală, şi cei pe care îi reprezentaţi, trebuie să ştim să luăm un avantaj”, a explicat ministrul.

Sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii

Un punct central al discursului lui Oprea a fost importanța sprijinului pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din România. Acestea trebuie să profite de creșterea economică pentru a-și crește cota de piață și pentru a evita invazia importurilor. „Ce folos dacă o să crească o piaţă care va fi invadată de importuri? Atunci, împreună cu dumneavoastră, cu programele pe care Guvernul României le pune la dispoziţie, haideţi să vorbim mai mult şi mai apăsat despre ‘Fabricat în România’, despre ‘Cumpără româneşte’, despre felul în care reuşim să dezvoltăm piaţa şi cota de piaţă a antreprenorului din România, în special a antreprenorilor mici şi mijlocii”, a spus Oprea.

Programele Start-Up Nation și „Femei Antreprenor” reprezintă pași importanți în susținerea și dezvoltarea sectorului antreprenorial din România. Cu un buget generos și o abordare incluzivă, aceste inițiative sunt menite să ofere oportunități egale și să sprijine creșterea economică durabilă a țării. România se pregătește pentru o perioadă de creștere economică semnificativă, iar sprijinul pentru antreprenori, în special pentru IMM-uri, este esențial pentru a valorifica acest potențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.