Acasă Actualitate Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați la DNA într-un dosar de corupție

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați la DNA într-un dosar de corupție

0

Ultima Oră – Audieri surpriză la DNA

În această dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a avut loc o serie de audieri care au captat atenția publicului și a presei. Florian Coldea, fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), și generalul în rezervă Dumitru Dumbravă au fost chemați pentru a răspunde unor acuzații grave de corupție. Informațiile au fost dezvăluite de gandul.ro, care citează surse judiciare.

Acuzațiile lui Cătălin Hideg – Șantaj și presiuni

Omul de afaceri Cătălin Hideg a adus în fața procurorilor acuzații extrem de grave la adresa lui Florian Coldea și a grupării sale. Conform declarațiilor lui Hideg, Coldea l-ar fi șantajat și ar fi încercat să-l forțeze să-și vândă afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini. În plus, Hideg a dezvăluit că i s-ar fi cerut suma de 600.000 de euro pentru a fi „scăpat” de dosarul de la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi.

Surse judiciare confirmă – Măsuri preventive posibile

Surse judiciare au confirmat pentru Gândul că Florian Coldea se confruntă cu acuzații extrem de grave și că nu sunt excluse măsuri preventive împotriva sa. „Acuzațiile la adresa lui Florian Coldea sunt foarte grave și va avea de dat explicații consistente în fața procurorilor anticorupție. Ținând cont de aceste acuzații, nu este exclusă luarea unor măsuri preventive împotriva sa”, au declarat sursele.

Fabricarea de dosare și tactici de presiune

Cătălin Hideg susține că gruparea lui Coldea i-a fabricat acuzații și dosare pentru a-l forța să-și vândă afacerea unor cetățeni francezi, care intenționau să transforme afacerea într-un nou Hexipharma. Hideg afirmă că a fost abordat de Bogdan Neidoni, asociatul lui Coldea, care deține o casă pe Coasta de Azur.

Înregistrări șocante la Realitatea PLUS

În emisiunea Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus, au fost prezentate înregistrări în care Hideg discută despre modul în care i s-au cerut bani pentru a fi ajutat cu dosarul său. „Nu i-am dat decât 100 de mii că nu am mai avut pentru că îmi murea firma. Am băgat banii în firmă cât am mai putut ca să plătesc salariile la 66 de oameni. După care zic: nu mai am bani să vă plătesc! Din momentul acela, Coldea a înnebunit! A început să-l amenințe și pe Dumbravă și pe ăsta să mă dea afară, să mă lase în pace pe stradă că-și bagă aia în fața mea, că nu mai vrea să audă”, se aude în înregistrare.

Rolul lui Dumitru Dumbravă în afacere

Generalul în rezervă Dumitru Dumbravă este menționat și el în aceste acuzații, fiind descris ca unul dintre apropiații lui Coldea. Dumbravă ar fi folosit influența sa asupra unor magistrați pentru a le promite oamenilor de afaceri cu probleme că-i va ajuta în schimbul unor sume de bani. Aceasta este o acuzație extrem de gravă, care ridică multe semne de întrebare cu privire la integritatea unor membri din structurile de securitate și justiție.

Reacții și implicații

Aceste dezvăluiri au provocat un val de reacții în spațiul public, atât din partea experților în securitate, cât și a societății civile. Mulți se întreabă acum cât de adânc este implicată rețeaua de influență și corupție și ce alte nume ar putea apărea în acest scandal.

Urmărirea cazului

DNA continuă ancheta și este de așteptat să apară noi detalii în zilele următoare. Atât Coldea, cât și Dumbravă vor trebui să răspundă în fața procurorilor pentru acuzațiile aduse, iar cazul se anunță a fi unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din ultimii ani. Aceasta ar putea avea repercusiuni semnificative asupra percepției publice privind integritatea instituțiilor de securitate și justiție din România.

Cazul Florian Coldea și Dumitru Dumbravă subliniază importanța transparenței și integrității în cadrul instituțiilor de securitate națională. Acuzațiile aduse sunt grave și necesită o investigare amănunțită pentru a restabili încrederea publicului. Pe măsură ce ancheta avansează, rămâne de văzut ce alte detalii vor ieși la iveală și ce impact vor avea asupra sistemului de justiție și securitate din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.