Medicul nutriționist Mihaela Bilic, cunoscută pentru sfaturile sale practice privind alimentația echilibrată, a revenit în atenția urmăritorilor cu recomandări esențiale despre alegerea unui sandviș corect.
De această dată, specialista a oferit detalii importante, menite să ajute pe oricine dorește să se bucure de un sandviș gustos, dar care să nu reprezinte un pericol pentru sănătate sau siluetă. Recent, Mihaela Bilic a împărtășit publicului câteva sugestii despre cum să ne alegem sandvișul ideal.
Mihaela Bilic: „Contează mărimea sandvișului, umplutura și cantitatea de sos adăugat!”
Într-o postare online, specialistul a vorbit despre consumul de sandvișuri și despre criteriile pe care ar trebui să le avem în vedere atunci când le alegem. Ea recomandă atenție sporită la tipul de carne folosit, la sosuri și la combinația celorlalte ingrediente.
„Întrebarea zilei: Cum alegem un sandviș?
Practic, comod de transportat și de consumat, sandvișul există într-o varietate infinită de combinații. A fost inventat acum 250 de ani și constă în două felii de pâine între care se pune carne sau pește, mezeluri și brânzeturi, legume și sosuri.
Pentru cei care vor carne neprocesată, puteți face sandvișuri cu friptură rece, muștar și murături. Și peștele poate fi pus în sandviș: somon afumat cu cremă de brânză și mărar sau ton cu ou și crudități.
Ce se poate reproșa unui sandviș? Că nu este dietetic și ne poate pune în pericol silueta. Atenție: contează mărimea sandvișului, umplutura și cantitatea de sos adăugat!”, explică Mihaela Bilic, într-o postare din mediul online.
Ce spune despre sendvișurile cumpărate
Mai mult, Mihaela Bilic le recomandă celor care consumă sendvișuri cumpărate să citească etichetele cu atenție și să observe procentul de grăsime pe care acestea îl au.
Cât despre sandvișurile ambalate, citiți eticheta și fiți atenți la procentul de grăsime. Cele mai sigure sunt sandvișurile simple, cu unt, salam, șuncă și cașcaval; evitați tot ce conține sosuri sau este transformat în pastă, asta înseamnă multă maioneză.