Celebrul medic Monica Pop recomandă două măsuri simple, dar eficiente, pentru întărirea imunității în sezonul rece: un mic dejun bogat în proteine și administrarea vitaminei D3 în cantitatea potrivită. Potrivit medicului, respectarea acestor recomandări poate reduce semnificativ riscul de răceli și alte boli.
În primul rând, dr. Monica Pop pune accent pe alimentele consumate la micul dejun. Ea spune că este bine să mâncăm după trezire alimente bogate în proteine (cum ar fi ouă, brânză, șuncă), pentru că acestea activează celulele răspunzătoare pentru imunitate. Este vorba de un „truc” învățat încă din facultate de la un medic infecționist.
Mic dejun bogat în proteine
„Sfaturi medicale… de toamnă. Pentru toți: Nu plecați niciodată de acasă fără să luați micul dejun, oricât ar fi de «mic». Dar, să conțină neapărat o proteină (ou, brânză, șuncă), pentru a activa celulele răspunzătoare de imunitate. Este ceea ce am învățat încă din facultate de la un mare medic infecționist, domnul Dr. Stetrescu!”, a scris Monica Pop, potrivit Gândul.
Dr. Monica Pop sugerează să luam și vitamina D3, foarte importantă în sezonul rece.
Dar, înainte de administrarea acesteia, este indicat să facem și o analiză simplă pentru a vedea de ce cantitate avem nevoie.
Administrare de Vitamina D3
„Luați zilnic Vitamina D3. Dacă aveți posibilitatea, făceți-vă o determinare a Vitaminei D3 din sânge. Există teste la farmacie. Valoarea normală este între 30-100. Cei cu valori sub 30 să ia Vitamina D3 de 5.000. Ceilalți, minimum 2.000 pe zi, chiar dacă nu ați mai făcut nicio determinare”, a mai precizat medicul.
Astfel, respectând aceste două lucruri, micul-dejun bogat în proteine și administrarea vitaminei D, medicul susține că organismul nostru va fi pregătit pentru sezonul rece.
„Urmărind aceste 2 sfaturi, nu veți mai răci, nu vă veți mai îmbolnăvi”, a mai precizat Monica Pop.






